Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (2024)

De Audi Q7 is onbeschaamd groot. Dat is fijn als je veel ruimte wil. Minder leuk als je liever een wat lager brandstofverbruik hebt. Oplossing: een plug-in hybride met parttime elektrische aandrijving?

In de 55 TFSI e quattro zijn beide motoren goed voor een systeemvermogen van 280 kW/381 pk en in de 60 TFSI e quattro voor 340 kW/462 pk. Vanuit stilstand naar 100 km/uur kost 5,8 seconden, respectievelijk 5,4 seconden. Dat is rap. 240 km/uur is de topsnelheid, maar daaraan heb je alleen wat in Duitsland.

Stil bij hogere snelheden

Overigens is de Audi Q7 heel erg stil bij hogere snelheden. Inschakelen van de adaptieve cruise control is echt een aanrader als je niet continu te hard wilt rijden. Het verschil in geluidsniveau in het interieur is tussen 100 km/uur een 160 km/uur heel gering. In elk geval is het nauwelijks merkbaar.

Comfort en interieurruimte

De Q7 is vooral gemaakt voor subliem reiscomfort met een zee aan ruimte. Achterin zit je gewoonweg erg fijn, ook als je wat langer bent. De climate control is zelf te regelen de buitenste zitplaatsen zijn verwarmbaar. Voorin is er ook stoelventilatie om te koelen. Dat is niet standaard, maar als je in deze prijsklasse kunt shoppen dan vink je natuurlijk dergelijke comfort verhogende opties aan. De voorstoelen hebben heerlijk lange leuningen en zittingen en ze zijn elektrisch verstelbaar.

Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (1)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (2)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (3)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (4)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (5)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (6)

Prima audio

Bezuinig dan ook niet op de audio-installatie en kies voor het Bang & Olufsen Sound System met 3D sound voorin. Akoestisch kan het niet veel beter worden. Behalve dan wanneer je thuis een high-end installatie hebt staan. Maar dan nog, de speakeropstelling en de klankkleur zijn in het interieur van de Q7 door Bang & Olufsen geoptimaliseerd.

Pad voor schrijven navigatiebestemming

Dan is er nog de co*ckpit, ja letterlijk. Je waant je echt in een vliegtuig met twee boven elkaar geplaatste centrale displays. De onderste is een touchscreen voor de bediening van verwarming en ventilatie, maar fungeert ook als pad voor het invoeren van bestemmingen in de navigatie. Dat kun je dan doen door de letters met de vinger te schrijven.

Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (7)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (8)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (9)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (10)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (11)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (12)

Digitaal instrumentarium

Het instrumentarium is digitaal, waardoor je zelf de grafische lay-out kunt bepalen aan de hand van diverse -view- standen. Nieuw voor wie het nog niet kent. Wie echter al in een van de andere nieuwe modellen rijdt van Audi, zal hiermee al vertrouwd zijn. Het oogt zeker heel fraai en de weergave is haarscherp.

Drie rijstanden

Plug-in hybride auto’s hebben rijmodi, waarmee de mate van elektrisch rijden en de samenwerking met de benzinemotor is in te kleuren. De Q7 TFSI e quattro biedt drie rijstanden: EV om alleen elektrisch te rijden, Battery Hold om stroom te bewaren voor een later moment (bijvoorbeeld een emissievrije zone in de stad) en Hybrid waarbij de auto zelf de taken binnen de aandrijflijn verdeelt.

Met input van navigatie

Op basis van diverse input, waaronder de navigatieroute, denkt de Q7 bovendien vooruit. Hij schakelt eerder of later bij hellingen en remt ook automatisch al af bij nadering van een rotonde. Als je dan het gas loslaat, merk je dat direct. De auto rolt niet door maar begint duidelijk al af te remmen. De klimaatregeling werkt met een warmtepomp die restwarmte van de elektrische componenten benut om het interieur behaaglijk te maken. In de winter komt die warmte bovendien van pas om de accu’s op temperatuur te houden en zo de elektrische actieradius te vergroten.

Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (13)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (14)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (15)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (16)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (17)
Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (18)

Slim laden

De lithium-ion batterij van 17,8 kWh is aan een speciale laadvoorziening thuis met 7,4 kW te laden. Het volledig laden van een lege batterij duurt dan 2,5 uur. Met de stekker aan het normale 220V stopcontact duurt dat uiteraard langer. Dan moet hij in de praktijk een nacht laden.

Audi drive select

Met het standaard Audi drive kun je nog kiezen uit de rijprofielen comfort, efficiency, dynamic, individual, offroad en allroad. Op basis daarvan worden de karakteristieken van onder meer de 3.0 TFSI, de 8-traps-automaat, de luchtvering en stuurbekrachtiging aangepast. Zo zorgt de elektromotor voor een extra boost bij het accelereren als ‘dynamic’ is geselecteerd in combinatie met de S-modus van de transmissie.

Matrix laserlicht

Indrukwekkend goed zijn de optionele HD-matrix-ledkoplampen met Audi-laserlicht. Altijd genoeg licht zonder andere verkeersdeelnemers te hinderen. Het laserlicht is vanaf 70 km/h een aanvulling op het ledgrootlicht. Het schijnt bijna twee keer zo ver als ledlicht. Tegenliggers worden uit de bundel gesneden, wat je ook goed ziet bij lichte, nachtelijke nevel.

Conclusie

Een grote SUV voorzien van plug-in hybride aandrijving is niet per se een garantie voor veel zuiniger rijden. Maar, ook Audi laat zien dat dit wel een groot effect heeft op de prijs. De heffing voor de CO2-uitstoot in de BPM gaat aanzienlijk omlaag. Die emissie komt namelijk in de WLTP-meting, net zoals het brandstofverbruik, aanzienlijk lager uit. Omdat bij deze meetmethodiek het percentage elektrisch rijden wel substantieel bijdraagt aan het eindoordeel. De Q7 met deze plug-in hybride aandrijving is in ons land zelfs het goedkoopste model. De benzine- en dieselversies zonder stekker worden door de fiscus zwaarder belast. Het is niet anders. Feit is dat deze grote SUV van Audi hoogstaand rijcomfort biedt en een zee aan ruimte. Ondanks zijn grote afmetingen oogt hij toch ingetogen elegant. Uiterlijk is en blijft echter een kwestie van smaak, dus oordeel vooral zelf.

Autotest - Audi Q7 55 TFSI e quattro (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 5775

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.